Programe educationale

Aveți nevoie de mai multe informații, aveți întrebări sau aveți nevoie de ajutor in legatura cu produsele si solutiile LEGO Education?

 

Cursuri introductive pentru utilizarea produselor LEGO® Education 

Sunteti interesati să aflați mai multe despre Solutiile LEGO Education?

Nu sunteți sigur de unde să începeți?

Echipa noastra este aici.

  1. Doriti sa organizam o prezentare/workshop in institutia dumneavoastra?
  2. Sunteti interesat/a sa descoperiti cum sa utilizati optim un produs? Cum sa va ajutati copilul sa progreseze mai rapid?Noi avem solutia. Participati la un workshop interactiv de 1 ora. Taxa este de 75lei/worshop, gupa minima este de 6 cursati.

Contactați unul dintre Consultanții noștri care vă vor ajuta să găsiți soluția potrivită pentru a vă satisface nevoile.

Va rugam sa ne transmiteti datele dumneavoastra de contact si institutia pe care o reprezentati pe adresa de email eecedu.ro@gmail.com si va vom contacta in cel mai scurt timp.

Cursuri pentru  copiii pasionati   de LEGO® Education 

Echipa nostra in parteneriat cu Asociatia de Robotica Educationala si Stiinta WRO va ofera posibilitatea de a va inscrie copilul la unul dintre cursurile dedicate.

Dupa urmarea acestora copilul dumneavoastra este suficient de bine pregatit pentru a participa la un concurs de robotica regional, national sau chiar international.

Pentru detalii accesati  site-ul wroromania.ro.

Cursuri de dezvoltare profesionala LEGO® Education Academy

1.Ce este LEGO® Education Academy?

LEGO® Education Academy (LEA) va ofera programe de dezvoltare profesionala care impreuna cu resursele LEGO Education va ajuta in descoperirea unor noi metode de predare si invatare pentru a sprijini elevii in acumularea conceptelor STEAM.

Folosind produsele si curricula LEGO Education, profesorii isi dezvolta abilitatile si strategiile prin care asigura implicarea efectiva in procesul de educare, incurajand gandirea creativa si comunicarea eficienta folosind un limbaj tehnic si stiintific.

2. Cui se adreseaza cursul LEGO® Education Academy?

Acest curs de dezvoltare profesionala este benefic pentru oricine, dar mai ales cu precadere pentru profesori, educatori, antrenori, institutii de invatamant , cluburi de robotica, etc.

3. Ce invat la un curs LEGO® Education Academy?

Cursurile de dezvoltare profesionala LEGO® Education Academy sunt dezvoltate pentru a satisface nevoile dumneavoastra. Puteati alege sectiunea dorita dintre solutiile educationale LEGO Education, nivelul incepator sau avansat si deasemenea un orar flexibil care se adapteaza oricarui program. Mai jos sunt enumerate cateva exemple dintr-un curs standard.

a) Pedagogie –facilitare unei lectii de tip hand-on, facilitarea invatarii pe baza unui proiect, cum sa inveti prin joaca, cum sa te autoevaluezi
b) STEAM – facilitarea invatarii coneceptelor STEAM, stiinta si proiectare, informatica si tehnologii
c) 21 Century Skills – facilitarea gandirii logice si creativa, dezvoltare comunicarii
d) Managementul clasei – managementul grupurilor mici, managementul resurselor.

4. Ce durata are un curs LEGO® Education Academy?

Durata minima pentru un curs LEGO® Education Academy este de 6 ore, intr-o sedinta sau doua ONLINE(pana in momentul in care situatia epidemiologica va permite desfasurarea fizica a acestui curs).

5. Cum ma inscriu la un curs LEGO® Education Academy?

Pentru a va inscrie la un curs LEGO® Education Academy completati formularul de inscriere si consultati calendarul de activitati.

6. Cat costa un un curs LEGO® Education Academy?

Costul unui curs LEGO® Education Academy este de 750 lei/persoana. Pentru grupuri mai mari de 6 persoane va putem face o oferta personalizata. Puteti urmari deasemenea perioadele in care avem promotii.

7. Primesc diploma de absolvire a cursului LEGO® Education Academy?

Da.

PROGRAMELE EDUCATIONALE DE ROBOTICA APLICATA

 

Cursul de robotica bazat pe tehnologiile şi metodologiile LEGO® Education, propune un mod de invatare interactiv (utilizand cele mai noi si mai moderne resurse educationale), care asigura implicarea efectiva in procesul de educare, incurajand gandirea creativa si comunicarea eficienta folosind un limbaj tehnic si stiintific.

Participantii vor fi incurajati sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa comunice si sa argumenteze solutii, sa faca schimb de idei pentru a finaliza proiectarea si constructia robotilor programabili (folosind motoare, senzori, roti, componente tehnice, etc.)

Pe parcursul cursului de robotica participantii vor dobandi cunostinte de informatica, matematica, fizica si tehnologie – STEAM.

In urma cursului de Robotica educationala, cursantii vor putea:

Proiecta si construi roboti programabili folosind motoare, senzori, roti, roti dintate, osii si alte componente tehnice;

Construi, testa, repara si reface modelele pentru a îmbunatati performanta robotului;

Comunica în mod eficient utilizând un limbaj stiintific si tehnic;

Folosi robotica in aplicatiile din lumea reala;

Întelege concepte noi cum ar fi sisteme, tipare, structura si functia si gândirea logica; Intelege concepte de baza ale tehnologiei;

Întelege rolul inventiei. inovarii si experimentarii în rezolvarea problemelor;

Planifica si gestiona activitati pentru a dezvolta o solutie sau pentru a finaliza un proiect, etc.

Descopera Competitii STEAM

"To bring together young people all over the world to develop their creativity, design and problem-solving skills through challenging and educational robot competitions and activities"

World Robot Olympiad - the mission statement of founders
1. World Robot OlympiadTM (WRO)

Olimpiada Naţională de Robotică Educaţională World Robot OlympiadTM (WRO) este un proiect educaţional internațional de succes, prin care tinerilor le este stârnit interesul pentru ştiinţă, pentru studierea disciplinelor inovative în domeniul tehnic, robotica educaţională fiind un domeniu extrem de atractiv, motivându-i pe aceştia pentru a opta în viitor spre o carieră din domeniul ingineriei. Competiţia contribuie ca orientarea spre știință și tehnologie să se facă de timpuriu, pe parcursul pregătirii în cadrul învăţământului primar şi gimnazial. Este promovată şi încurajată implicarea tuturor membrilor comunităţii locale, persoane fizice/instituţii/organizaţii, în procesul educaţional dezvoltat in jurul competiţiei.

La nivel internaţional, organizaţia non-guvernamentală World Robot O are următorul motto: „To bring together young people all over the world to develop their creativity, design and problem-solving skills through challenging and educational robot competitions and activities” (Mission of the WRO, since the founding of the first committee in the year 2003 Balance).

Organizarea Competiţiei-modul de organizare al competiţiei a fost acelasi cu cel dezvoltat la nivel global de catre fondatorii competitiei Word Robot Olympiad (WRO™), reunind echipe formate din 1-3 elevi, pe categorii de vârstă între 8 şi 19 de ani, care s-au întrecut, pe baza unui regulament si a unor reguli specifice, într-un concurs de creativitate tehnică.

În cadrul competiţiei s-au derulat două secţiuni de concurs:

● STANDARD adresată elevilor cu abilităţi tehnice în construcţia şi programarea roboţilor;

● CREATIVITATE adresată elevilor şi studenţilor, în cadrul căreia participanţii au demonstrate capacitatea lor creativă în conceperea şi dezvoltarea aplicaţiilor robotizate.

WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA OBIECTIVE:

● Furnizeaza elevilor, cu varste de pana la 19 ani, oportunitatea de a-si extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice existente in scoli;

● Introducere conceptul de stiinte moderne in activitatile curriculare din institutiile de invatamant;

● Ofera oportunitatea de a promova gandirea creativa, de a imbunatati abilitatile de comunicare, de a consolida capacitatea de a dobandi noi cunostinte, cele mai relevante pentru educatie;

● Reuneste tineri din intreaga lume pentru in scopul de a le dezvolta creativitatea si abilitatile practice;

● Extinde viziunea tinerilor in domeniul stiintei si tehnicii prin imbunatatirea procesului de invatare, incurajandu-i in a deveni viitori ingineri, cercetatori sau inventatori

site competitie: www.wroromania.ro

2. FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League este un program educational dedicat copiilor si tinerilor (9 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora in lumea fascinanta a stiintei si tehnologiei, prin intermediul unei abordari sportive.

Obiectivele FIRST® LEGO® League sunt de a:

-entuziasma copiii si tinerii cu privire la stiinta si tehnologie

-familiariza participantii cu ideea de spirit de echipa

-incuraja copiii si tinerii sa rezolve sarcini complexe intr-un mod creativ

Componenta de baza a FIRST® LEGO® League este reprezentata de un turneu de robotica organizat intr-o atmosfera vesela, in cadrul caruia copiii si tinerii sunt provocati sa rezolve o „misiune” complicata, cu ajutorul unui robot. Copiii, organizati in echipe, vor cerceta un subiect dat, vor planifica si realiza programarea si testarea unui robot autonom pentru a rezolva misiunea data. Echipele FIRST® LEGO® League au posibilitatea de a experimenta toate etapele din cadrul procesului de dezvoltare al unui produs real: rezolvarea unei probleme sub presiunea timpului, cu resurse insuficiente si a unor concurenti necunoscuti. Participand la FIRST® LEGO® League se pot experimenta/simula toate aspectele unui mediu de afaceri real.

 

Aboneaza-te la newsletter

Subscribe to our mailing list and get a special surprise