Ce este STEM?

STEM  este acronimul utilizat pentru gruparea disciplinelor academice ale Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (iniţialele expresiei din limba engleză – Science, Tehnology, Engineering and Mathematics) Termenul este folosit și de comunitatea academică atunci când se referă la politica de educație și programele școlare pentru a îmbunătăți competitivitatea în știință și dezvoltare tehnologică.

 

„STEAM” reprezintă integrarea in STEM a lui A de la arte (stiinte umanistice, arte lingvistice - literatura si limba, dans, teatru, muzică, arte vizuale, design și new media. STEAM investighează aceleași concepte ca si STEM, dar face acest lucru prin cercetare și metode de învățare bazate pe probleme utilizate în procesul creativ.

STEAM nu este un concept nou, cel mai bun exemplu fiind descoperirile lui Leonardo Da Vinci care au la baza o combinatie a stiintelor cu arta.

Codice Atlantico - 053v, sursa:it.wikipedia.org
Educația STEAM contribuie la îmbunătățirea motivației elevilor şi la dezvoltarea abilităților cognitive, precum și la formarea abilităților necesare pentru obținerea și menținerea unei profesii în secolul XXI.

Conceptul STEM este parte a proceselor de învăţare prevăzute în diferite abordări curriculare din lume încă de acum un deceniu.  Scopul acestei abordări interdisciplinare este de a preda metodologia STEM în locul disciplinelor menționate mai sus, ca cursuri separate și distincte, într-un model de învățare coerent bazat pe aplicații din lumea reală. Combinând teoria cu aplicația practică - hands-on, studentul se apropie mai mult de nevoile societății actuale.

Educația STEAM s-a dezvoltat, în încercarea de a crește interesul elevilor pentru științele exacte și tehnologie. Cu ajutorul abordării STEAM, sălile de clasă pot fi transformate într-u mediu creativ pentru elevi și cadre didactice. 
Considerand schimbarea rapidă a naturii muncii in zilele noastre, acest lucru se poate dovedi a fi o sarcină dificilă. Profesorii trebuie să fie pregătiți să educe studenții prin STEAM și modul în care artele interferează cu tehnologia, ingineria și matematica, deoarece este logic ca elevii să fie gata pentru piata muncii, să lucreze, să comunice și să conducă cu încredere, într-un viitoare societate dominată de cariere STEAM. Studii recente raportează că aproape 2 din 3 studenți prezenti in sala de clasă astăzi vor lucra în locuri de muncă inexistente. În același timp, studiile arată că, probabil, 80% din locurile de muncă viitoare vor necesita cunoștințe științifice, tehnologice, inginerești și matematice. și că 71% din toate locurile de muncă noi în STEM vor fi informatice.

LEGO® Education oferă o gamă continuă de soluții educaționale STEAM, cu cursuri standardizate, adaptate nevoilor elevilor de toate vârstele și abilitățile. Sporind creativitatea, colaborarea și gândirea critică,  propunerile educaționale ale LEGO Education consolidează angajamentul și încrederea elevilor. 
LEGO Education oferă elevilor instrumentele de care au nevoie pentru a invata conceptele  STEAM într-un mod distractiv și antrenant, ajutându-i, de asemenea, să dezvolte abilități esentiale ale secolului 21, cum ar fi rezolvarea problemelor și comunicarea. Studenții dobândesc experiență practică cu subiecte STEAM, toate activitatile fiind în conformitate cu standardele naționale de învățământ. Cu pregătirea și certificarea profesorilor, ghidurilor și planurilor de lecții, profesorii pot duce învățarea STEAM la nivelul următor. Pregătirea profesorilor impreuna cu ghidurile de notiuni introductive și planurile de lecții, permit educatorilor sa inceapa învățarea STEAM la clasă, cu opțiunea de a extinde învățarea prin programe after school, concursuri și multe altele.

 

 

Soluțiile LEGO Education Early Learning ajută la pregătirea copiilor atât pentru școală, cât și pentru viață, construindu-și abilitățile sociale și permițându-le să-și înceapă călătoria STEAM din timp – cu oportunități care întăresc învățarea emoțională, alfabetizarea, ingineria timpurie și abilitățile de codare.

Construiți încredere încă de la început de drum – Copiii sunt curioși și dornici sa descopere, sa experimenteze, sa invete lucruri noi.

Soluțiile de învățare timpurie LEGO Education stimulează curiozitatea naturală a copiilor în timp ce încurajează pe cei mici să învețe prin joc.


Soluțiile LEGO® Education pentru școala primară oferă experiențe captivante și practice, elevii pot să exploreze conceptele de bază STEM și să le lege cu fenomene din viata reala. 

Cărămizile LEGO®, instrumentele de programare și sprijinire planurilor de lecții pentru profesori aprind curiozitatea naturală a elevilor, ajutându-i să dezvolte comunicarea esențială, creativitatea, colaborarea și abilitățile de gândire critică într-un mod distractiv și interesant. Soluțiile tactile și flexibile cresc odată cu elevii pe măsură ce rezolvă problemele și descoperă cum știința, tehnologia, ingineria și matematica își afectează viața de zi cu zi.

LEGO Education aduce, de asemenea, acest spirit creativ în cluburi de robotică, programe de codare și spații de realizare. Cu noi activități distractive Maker, LEGO Education face bucuria descoperirii și mai accesibilă.

 

 

Folosind cărămizi inteligente și instrumente digitale, elevii de gimnaziu pot explora codarea, programarea și ingineria. Soluțiile îi ajută pe studenți să dezvolte abilități de gândire critică, să-și cultive creativitatea și să exploreze teme STEAM din viața reală.


Construiți abilitățile elevilor pentru orice provocare

Hands-on LEGO® Learning este un limbaj universal, iar soluțiile LEGO® Education pentru învățământul gimnazial evolueaza pe masura ce elevii avanseaza la un nivel educational superior, oferind experiențe practice care stimulează abilitățile de comunicare, creativitate, colaborare și gândire critică. Când elevii învață cu cărămizi LEGO®, instrumente de codare și planuri de lecții pentru profesori, își aprind curiozitatea naturală și își accentuează cercetările științifice, designul ingineriei și abilitățile de analiză a datelor – astfel încât să poată reuși astăzi în clasele lor STEM și să își realizeze deplin potențial ca cetățeni digitali și lideri mâine.

LEGO Education aduce, acest spirit creativ in cluburile de robotică, programele de codare și spațiile Maker, facand bucuria descoperirii și mai accesibilă.

Exploreaza solutii complete de educatie si activitati STEAM cu LEGO Education

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitie gratuit Manuale Digitale pentru toate disciplinele si clasele

 


    LEGO® Education SPIKE ™ Prime

 

Noua soluție LEGO® Education introduce elevii în metodologia STEAM și studiul noilor tehnologii, integrând IoT (Internet of Things) în educație!


Aboneaza-te la newsletter

Subscribe to our mailing list and get a special surprise